Search
Close this search box.

u-blox se spojil s Wireless Logic a představil sledovací zařízení GNSS s velmi nízkou spotřebou energie

Švýcarský výrobce modulů pro internet věcí u-blox spolupracuje s britským poskytovatelem připojení k internetu věcí Wireless Logic, aby spojili a integrovali své výrobky do jednodušších a lepších řešení pro vývojáře v oblasti internetu věcí. Prohlásily, že jde o „strategické partnerství“, jehož cílem je poskytovat „bezproblémová, robustní a škálovatelná“ řešení konektivity pro „spolehlivé nasazení IoT v různých odvětvích“. Jako hlavní cílové oblasti uvedly automobilový průmysl, průmysl, zdravotnictví a chytrá města.

V rámci dohody bude globální platforma virtuální sítě operátorů internetu věcí (MVNO) společnosti Wireless Logic pod značkou Conexa integrována prostřednictvím vestavěného hardwaru SIM (eSIM) do vybraných mobilních modulů IoT společnosti u-blox. Zákazníci budou moci v platformě Conexa podle potřeby přepínat mezi seznamem globálních mobilních sítí společnosti Wireless Logic pro optimální pokrytí a výkon bez nutnosti fyzické výměny SIM karty. Tiskové prohlášení hovoří o „bezkonkurenční škálovatelnosti a flexibilitě“.

Dvojice uvedla: „Možnost spravovat a monitorovat připojení prostřednictvím intuitivní platformy společnosti Wireless Logic poskytne uživatelům větší kontrolu a přehled nad jejich nasazením v oblasti internetu věcí.“ Kromě snadnější globální škálovatelnosti podle nich kombinace umožní vývojářům IoT rychleji uvádět produkty na trh (TTM) a také rychleji přinášet inovace.

Martin Leach, vedoucí mobilní obchodní jednotky společnosti u-blox, uvedl: „Společnost u-blox se zaměřuje na mobilní technologie: „Špičková řešení eSIM a technické znalosti společnosti Wireless Logic jsou v souladu s naším závazkem dodávat nejmodernější produkty, které splňují vyvíjející se potřeby našich zákazníků. Spojením našich technologií zvyšujeme hodnotu pro nasazení internetu věcí a poskytujeme bezkonkurenční konektivitu, bezpečnost a flexibilitu.“

John Dillon, výkonný ředitel pro produkty a marketing ve společnosti Wireless Logic, řekl: „Společnost Wireless Logic je v současné době na trhu s IoT: “Spojením našich služeb konektivity s vysoce výkonnými celulárními moduly u-blox umožňujeme podnikům efektivněji a levněji zavádět řešení IoT. Těšíme se na inovativní zařízení a aplikace, které naše společná nabídka vytvoří.“

Mezitím společnost u-blox leads představila novou službu sledování majetku IoT s nízkou spotřebou energie nazvanou u-blox CloudTrack, která kombinuje spolehlivé určování polohy GNSS s datovou komunikací, cloudovou analýzou a vynikajícími úsporami energie v jediné službě. Společnost uvedla, že tato služba „prolamuje nové hranice“ tím, že kombinuje „dokonalé“ určování polohy s nízkou spotřebou energie – podle ní šestinásobnou úsporu energie ve srovnání se samostatným určováním polohy pomocí GNSS od „studeného startu“ – s integrovanou konektivitou IoT a cloudovými službami.

Služba CloudTrack vypočítává polohu zařízení IoT pomocí kombinace dat ze zdrojů GNSS, mobilních sítí a Wi-Fi – včetně případů, kdy je signál GNSS omezený nebo nedostupný a určení polohy by bylo náročné a navíc by vybíjelo baterii. Nabízí se s jedinou SIM kartou u-blox Thingstream, která se připojuje ke své cloudové platformě pro poskytování služeb a administračnímu rozhraní a umožňuje globální připojení, a s cenovým modelem za požadavek na určení polohy.

Myšlenkou je, že zákazníci mohou eliminovat složitost a nepříjemnosti spojené s jednáním s několika poskytovateli lokalizačních dat a regionálních připojení a využívat řešení jednoho poskytovatele založené na jediném modulu skladové jednotky (SKU) pro globální sledování majetku. CloudTrack funguje „optimálně“ s mobilními „kombinovanými“ moduly u-blox, uvedla společnost, zejména s modulem LENA-R8 LTE Cat 1bis s integrovaným přijímačem GNSS M10.

Společnost Wireless Logic samostatně uvedla, že vystavuje a vystupuje na nadcházejícím veletrhu Engineering Design Show, který se koná 9. a 10. října v Londýně, aby „pomohla výrobcům zařízení, integrátorům a konstruktérům orientovat se v současných trendech v oblasti konektivity“. Společnost uvedla: „První překážkou je často určení, na co se zaměřit, což může být stejně skličující jako samotné technické problémy.“

Zdroj: rcrwireless.com

Zdroj: IOT NETWORK NEWS 

Zdroj: ICT NETWORK NEWS