Search
Close this search box.

Threads nadále stoupá v nejnovějším žebříčku stahování aplikací

Zatímco Meta neposkytla žádnou oficiální aktualizaci o počtu aktivních uživatelů Threads od doby, kdy platforma dosáhla 200 milionů měsíčních aktivních uživatelů koncem července, vypadá to, že aplikace získává na dynamice, alespoň na základě celkového počtu stažení. Threads se v srpnu vyšplhalo na 6. místo celkově a na druhé místo v žebříčku stahování pro iOS s 28 miliony kumulativních stažení za měsíc.

Threads se stabilně šplhá v žebříčku stahování, od 8. místa v lednu, na 7. místo v červenci. A nyní je na 6. místě v celkovém zobrazení kumulativních stažení, což by naznačovalo, že Mety náhrada za Twitter získává na síle a postupně si bere větší podíl publika v prostoru mikroblogování. Protože hlavní konkurent Threads, X, není ani uveden v těchto nejlepších žebříčcích.

V současné době je X na 43. místě v celkovém seznamu stahování pro iOS v USA a na 56. místě na Androidu. Podobně je hodnocen i v jiných regionech, ale opět, čísla jsou založena na celkových staženích, což znamená, že lidé aktivně znovu nahrávají aplikaci na své zařízení. A vzhledem k tomu, že X již byl stažen miliony lidí, nemusí to být nejlepší srovnávací ukazatel, vzhledem k tomu, že Threads je nový.

Přesto, Instagram, Facebook a TikTok nadále vedou. Stále, s 500 miliony měsíčních aktivních uživatelů a 250 miliony denních uživatelů, je X stále daleko před Threads v počtu skutečných uživatelů. Je těžké si představit, že by Threads brzy sesadil X, ale trendy naznačují, že Threads se stává skutečným konkurentem sociálního projektu Elona Muska. X také ztratil miliony uživatelů v Evropě podle vlastních zpráv, zatímco nedávno byl zakázán v Brazílii, což odřízlo dalších asi 20 milionů uživatelů.

Takže zatímco X se postupně zmenšuje, Threads se postupně zvyšuje, což by mohlo časem udělat z Threads větší platformu. Opět, možná tam ještě není, ale čísla naznačují, že Threads stabilně získává na síle a mohl by být na cestě překročit 300 milionů aktivních uživatelů před koncem roku.

Zdroj: socialmediatoday.com

Zdroj: SOCIAL MEDIA NETWORK NEWS  

Zdroj: B2B NETWORK NEWS