Search
Close this search box.

T-Mobile získá exkluzivní přístup ke Starlinku na jeden rok

Zakladatel SpaceX Elon Musk potvrdil, že jeho satelitní širokopásmová dceřiná společnost Starlink poskytne mobilní internet v USA exkluzivně pro T-Mobile pouze na jeden rok. Poté bude služba otevřena i pro další mobilní operátory, dodal v příspěvku na X (dříve Twitter).

„Starlink přímý mobilní internet je exkluzivně s T-Mobile v USA pro první rok, poté i pro další operátory,“ napsal Musk. „Začínáme spolupracovat s jedním operátorem v každé zemi, ale nakonec doufáme, že budeme sloužit všem operátorům.“

Musk učinil tyto komentáře v reakci na příspěvek od Ben Longmiera, senior ředitele satelitního inženýrství ve SpaceX, který popisoval přímý program společnosti pro mobilní telefony, který nedávno přidal 26 satelitů na nízkou oběžnou dráhu Země (LEO) prostřednictvím dvojice raket Falcon F9 minulý měsíc.

Dodal, že společnost nyní má na oběžné dráze 168 kompatibilních satelitů Starlink.

T-Mobile a SpaceX poprvé oznámily své partnerství v srpnu 2022, kdy operátor představil plány na poskytování mobilního signálu z vesmíru s cílem nezanechat žádnou oblast bez pokrytí v USA. Očekává se, že T-Mobile použije své střední pásmo (pravděpodobně 5G) k připojení zařízení se satelity Starlink.

Podrobnosti o cenách služby zatím nebyly potvrzeny žádnou ze společností.

Minulý měsíc domácí konkurenti T-Mobile, AT&T a Verizon, požádali Federální komunikační komisi (FCC), aby odložila plánovanou přímou satelitní službu T-Mobile a Starlink, s tvrzením, že plány poškodí jejich příslušné mobilní širokopásmové sítě.

SpaceX uvedla, že její navrhované operace SCS nepoškodí její konkurenty, zatímco společnost spolu s T-Mobile tvrdí, že podání jsou taktikou k oddálení nasazení služby.

AT&T a Verizon mají vlastní partnerství s AST SpaceMobile, aby poskytly 100% pokrytí po celé Severní Americe prostřednictvím služeb zasílání zpráv.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS 

Zdroj: ICT NETWORK NEWS