Search
Close this search box.

Stovky měst zavedou technologii metaverse do roku 2030

Téměř 700 měst zavede do roku 2030 nějakou formu metaverzní infrastruktury, uvedla globální technologická zpravodajská společnosti ABI Research.

V mnoha případech bude tato technologie použita jako rozšíření stávajících platforem a řešení městských digitálních dvojčat.

Výzkumná společnost uvedla, že přínosy pro městské samosprávy zahrnují získání politického kapitálu prostřednictvím zvýšeného zapojení a participace občanů a významné úspory nákladů související s chytřejším a efektivnějším návrhem, provozem a údržbou městské infrastruktury.

„Ačkoli je metaverse nepopiratelně přehnaná a ponořená do vágnosti, městský kontext nabízí zajímavou hodnotu, generuje případy použití a aplikace, od bezproblémové interakce občanů se službami eGovernmentu, virtuální turistiky, inteligentního návrhu infrastruktury, plánování a rozvoje a umožňování a zlepšování městské pracovní síly, “ řekl Dominique Bonte, viceprezident pro vertikály a koncové trhy ve společnosti ABI Research.

„To je zvláště důležité ve složitých městských prostředích, která jsou náročná na navrhování, údržbu, zkoumání a zapojení.”

Kromě toho bude městský metaverse hrát zásadní roli při vytváření emisně nulových a cirkulárních měst. Případové studie a příklady raného městského metaverse zahrnují:

Metaverse Seoul: vládní služby (daňová pomoc); 3D prostředí; uživatelsky orientované avatary; virtuální komunikační nástroje pro více kanceláří; městské hry; programy virtuální prohlídky

Tampere Metaverse Vision 2040: rozvoj měst a plánování; řízení pracovních sil; blaho občanů, rovnost, vzdělání a zdravotní péče; opatření v oblasti klimatu a udržitelnost; městská správa; virtuální průzkum města

Projekt Rome Advanced District (Road): rozvoj nových energetických dodavatelských řetězců; modelování energetických čtvrtí (Eni, Acea, Autostrade per l’Italia, Bridgestone, Cisco, Gruppo FS, NextChem)

Maxar Technologies (Synth3D): Digitální dvojče umožňující bezproblémovou simulaci, vizualizaci a AR/VR zážitky z hyperrealistických 3D prostředí založených na satelitních snímcích pro chytrá města.

Městské technologie metaverse se soustředí na vytváření pohlcujících 3D zážitků kombinující digitální dvojčata, AR/VR/XR, avatary, AI, cloud, výpočetní a mobilní zařízení.

ABI předpovídá, že městskému metaverznímu ekosystému budou silně dominovat poskytovatelé městských digitálních/virtuálních dvojčat, jako jsou Dassault Systèmes, Siradel, Greehill a Autodesk v kombinaci s mainstreamovými dodavateli hardwaru a softwaru metaverse XR, včetně Nvidia, Google, Microsoft a Apple.

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS