Search
Close this search box.

Služba FWA od Bharti Airtel dosahuje do více než 1 300 měst po celé Indii

Indický operátor Bharti Airtel uvedl, že jeho nabídka pevného bezdrátového připojení (FWA) dosáhla do více než 1 300 měst po celé Indii, informovala místní média.

Telekomunikační společnost poznamenala, že v současné době modernizuje své sítě na technologii 5G Standalone (5G SA), aby mohla nabízet služby FWA na celostátní úrovni. Dodala, že pro provoz služeb 5G SA nebude muset vynaložit žádné významné dodatečné kapitálové výdaje, protože její rádiová a páteřní síť je již na SA připravena.

„Je to opravdu jen software, který bude potřeba implementovat, a ano, když v srpnu nebo září spustíme pevné bezdrátové připojení na Standalone, budeme s ním celostátní,“ řekl nedávno Gopal Vittal, generální ředitel společnosti Bharti Airtel.

Vedoucí pracovník dodal, že Airtel je ve skvělé pozici nabízet 5G SA s využitím svého spektra 3,5 GHz spolu s velkým množstvím spektra ve středním pásmu, které drží prostřednictvím agregace nosných. Zpráva však poznamenala, že Airtel neplánuje v dohledné době migrovat mobilní zákazníky na 5G SA. Rozhodnutí o přesunu zákazníků z 5G Non-Standalone (5G NSA) na 5G SA bude záviset na počtu uživatelů, kteří tráví čas v síti 5G, uvedl vedoucí pracovník.

„V průběhu času, kdy se provoz 4G přesune na 5G a doba strávená na technologii 5G se pro zařízení prodlouží, nakonfigurujeme změny pro přepnutí našich mobilních uživatelů do naší sítě 5G SA. To vše bude provedeno bez dodatečných kapitálových výdajů a nákupu drahého subgigahertzového spektra. Je třeba poznamenat, že naše páteřní transportní a rádiové sítě jsou všechny připraveny na SA. Již mnoho čtvrtletí provádíme testy sítě 5G SA ve vybraných regionech, abychom optimalizovali její výkon,“ dodal Vittal.

Společnost Bharti Airtel ukončila první fiskální čtvrtletí roku 2025 30. června s celkovým počtem 90 milionů předplatitelů 5G, uvedl Vittal během nedávné konferenční hovoru s investory.

Vedoucí pracovník poznamenal, že společnost ukončila předchozí fiskální čtvrtletí se 72 miliony zákazníků v oblasti 5G.

Společnost Bharti Airtel nedávno potvrdila, že zahájila refarming svého stávajícího spektra ve středním pásmu s hlavním cílem vyhovět rostoucí poptávce po přenosu dat v její síti 5G.

Aby společnost Airtel vyhověla rostoucímu počtu zákazníků migrujících do její sítě 5G, uvedla, že je v procesu refarmingu svého spektra ve středním pásmu, aby rozšířila služby 5G na svých pásmech 1,8 GHz, 2,1 GHz a 2,3 GHz po celé Indii.

Finský dodavatel Nokia nedávno uvedl, že úspěšně dokončil svůj první test 5G Non-Standalone cloudové RAN se společností Bharti Airtel. Test proběhl v prostředí over-the-air s využitím spektra 3,5 GHz pro 5G a 2,1 GHz pro 4G.

Airtel v současné době využívá pro poskytování služeb 5G zařízení od společností Ericsson, Nokia a Samsung. Indický operátor získal v předchozí aukci, kterou provedla indická vláda v červenci 2022, celkem 19 800 MHz spektra v pásmech 900 MHz, 1,8 GHz, 2,1 GHz, 3,3 GHz a 26 GHz. Minulý měsíc telekomunikační společnost získala další spektrum pro rozšíření své nabídky 5G.

Zdroj: rcrwireless.com

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS 

Zdroj: ICT NETWORK NEWS