Search
Close this search box.

Poskytovatel tele-zdravotní péče bude hlavním nájemcem Microsoftu na Novém Zélandu

Poskytovatel tele-zdravotních služeb Whakarongorau Aotearoa se stal nejnovější společností, která se přihlásila do nadcházející cloudové oblasti Microsoftu na Novém Zélandu. Whakarongorau Aotearoa se stane hlavním nájemcem této oblasti, což zahrnuje migraci jejího hlavního systému Spectrum Telehealth do jednotné cloudové platformy, jak uvádí Reseller News – Microsoft News.

Tento krok má umožnit Whakarongorau Aotearoa škálovat své služby podle potřeby a zároveň bezpečně ukládat data na Novém Zélandu. Společnost bude využívat globální cloudové technologie Microsoftu ve svých systémech a procesech.

„S novou hyperscale cloudovou oblastí nejen rozšiřujeme naše služby, ale také transformujeme způsob poskytování péče do budoucna,“ řekl Mike Mulvaney, CIO společnosti Whakarongorau. „Tato dohoda s Microsoftem nám umožní poskytovat bezpečné a bezproblémové služby napříč digitálními a AI platformami, čímž zajistíme, že splníme potřeby Novozélanďanů, ať jsou kdekoli.“

Whakarongorau poskytuje více než 35 zdravotních a duševních služeb a během fiskálního roku 2024 ji využil každý čtvrtý člověk na Novém Zélandu. Po vytvoření cloudové platformy se Whakarongorau zaměří na integraci nástrojů umělé inteligence (AI) do svých služeb – včetně přepisování v reálném čase a analýzy sentimentu.

„Je to více než jen technologická změna; je to fundamentální posun ve způsobu, jak se tele-zdravotní péče poskytuje v Aotearoa,“ řekl Mulvaney. „Díky flexibilní a škálovatelné technologii poháněné Microsoft Azure přinášíme inovace s novými technologiemi, abychom mohli činit informovaná a proaktivní rozhodnutí, která vedou k lepším zdravotním výsledkům.“

Další organizace, které si vybraly nadcházející cloudovou oblast Microsoftu na Novém Zélandu, zahrnují Fonterra, Auckland Transport, Te Tumu Paeroa, CCL, BNZ, ASB, PwC a Accident Compensation Corporation.

Microsoft poprvé oznámil plány na vývoj regionu datového centra na Novém Zélandu v květnu 2020 a v září téhož roku získal schválení. V roce 2022 společnost odhalila, že cloudová oblast bude poháněna 100 % obnovitelnou energií, a později podepsala smlouvu o nákupu geotermální energie o výkonu 51 MW s Contact Energy. Očekává se, že region bude provozuschopný na konci roku 2024.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: CLOUD & BACKUP NETWORK NEWS 

Zdroj: ICT NETWORK NEWS