Search
Close this search box.

Nautilus uvádí na trh CDU pro kapalinové chlazení

Společnost Nautilus, zabývající se datovými centry, uvedla na trh novou jednotku pro distribuci chlazení (CDU). Společnost oznámila spuštění svého systému EcoCore COOL CDU na konferenci Yotta 2024. Nautilus tvrdí, že patentovaný systém je navržen speciálně pro chlazení celých datových hal, na rozdíl od tradičních systémů v řadě.

Každá CDU nabízí více než 1 000 kW odvodu tepla a může odvést více než 8 600 wattů na metr čtvereční tepla. Systém vyžaduje až 50 kW pro provoz, s typickým odběrem 18 kW. CDU je schopna podporovat metody kapalinového chlazení včetně přímého chlazení čipů, ponoření a chlazení zadních dveří a je nyní k dispozici k objednání.

„V Nautilus nás naše odhodlání k inovacím vždy vedlo k řešení nejpalčivějších výzev v oboru. EcoCore COOL je přímým výsledkem tohoto zaměření, navržený tak, aby splňoval požadavky datových hal poháněných umělou inteligencí s bezkonkurenční účinností,“ řekl Rob Pfleging, generální ředitel společnosti Nautilus Data Technologies. „Aplikací našich osvědčených technologií novým způsobem jsme vytvořili řešení, které nejen zvládá vysoce husté pracovní zátěže, ale také stanovuje nový standard pro provozní přizpůsobivost.“

CDU využívá dvouokruhový systém – uzavřený okruh pro řízení chlazení IT zařízení v datové hale a otevřený okruh, který může využívat různé vodní zdroje pro odvod tepla. Nautilus, který je nejlépe známý svým plovoucím datovým centrem chlazeným řekou, uvedl, že systém může využívat různé vodní zdroje včetně sladké vody, slané vody, šedé vody nebo průmyslových systémů.

Nautilus je nejlépe známý svým konceptem plovoucího datového centra na bárce, ale také se snaží prosadit v nasazeních datových center poblíž vody. Jeho kolokační zařízení jsou chlazena vodou, na které plují nebo jsou poblíž, která je cirkulována otevřeným chladicím systémem, který chladí vyčištěnou vodu v sekundárním uzavřeném okruhu, který prochází datovými halami.

Společnost v současné době provozuje pouze jednu plovoucí bárku ve Stocktonu v Kalifornii, ale plánuje postavit zařízení na pevnině v Maine. Má také další projekty na vodě v USA, stejně jako v Irsku a kontinentální Evropě, a má memoranda o porozumění pro zkoumání obchodních příležitostí v Thajsku a na Filipínách.

Začátkem tohoto roku Nautilus oznámil novou modulární nabídku datových center. Start Campus v portugalském Sines má v plánu použít technologii chlazení Nautilus ve svých budoucích budovách.

Přihlaste se k odběru kanálu The Data Center Cooling Channel pro pravidelné přehledy novinek, tržní zprávy a další. Vytvořte si účet a přihlaste se k odběru nyní.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Obrázek: Nautilus EcoCore COOL CDU

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS 

Zdroj: ICT NETWORK NEWS