Search
Close this search box.

Meta oznamuje další kroky pro interoperabilitu zasílání zpráv v EU

Meta oznámila další kroky ve svém procesu integrace zasílání zpráv třetích stran pro uživatele v EU, což umožní uživatelům Messengeru a WhatsAppu importovat chaty z jiných aplikací. Již v březnu Meta nastínila, jak se snaží usnadnit interoperabilitu zasílání zpráv v souladu s novými předpisy EU. Podle Zákona o digitálních trzích (DMA) EU jsou nyní velcí poskytovatelé zasílání zpráv povinni umožnit interoperabilitu zasílání zpráv, aby zajistili, že nebudou nespravedlivě vytlačovat menší hráče.

A nyní Meta přechází do další fáze s aktualizovanými parametry a uživatelským rozhraním, které přináší zprávy třetích stran do svých aplikací. Nejprve Meta usnadňuje možnost spojit se s lidmi používajícími jiné aplikace, s jasnými indikátory v proudu.

Jak můžete vidět v tomto příkladu, Meta přidává nové notifikace do WhatsAppu a Messengeru, které budou uživatele informovat o chatech třetích stran. Meta říká, že také upozorní uživatele, kdykoli bude k dispozici nová aplikace pro zasílání zpráv třetích stran. Meta také přidala nové vysvětlení o chatech třetích stran, jak fungují a jak mohou lidé tuto možnost aktivovat.

Meta také přidala novou možnost, která udrží zprávy od poskytovatelů třetích stran oddělené od vašich hlavních chatů.

Podle Meta: „Věříme, že mnoho uživatelů by chtělo udržet chaty třetích stran oddělené od své aktuální schránky, zatímco jiní by si mohli přát kombinovat všechny chaty do jedné schránky. Abychom uživatelům poskytli volbu, nabízíme možnost mít zprávy třetích stran doručeny do samostatné složky, nebo se uživatelé mohou rozhodnout pro kombinovanou schránku, která zobrazuje všechny zprávy na jednom místě.“

To by mohlo pomoci snížit potenciální rizika spamu prostřednictvím připojení třetích stran, zatímco také umožňuje Meta udržet úroveň priority pro své vlastní zprávy v aplikaci, i když je to volitelná možnost.

Nakonec Meta také začlenila bohaté funkce zasílání zpráv do svých importovaných přímých zpráv, včetně reakcí, přímých odpovědí, indikátorů psaní a potvrzení o přečtení. Meta říká, že také zahrne možnost vytvářet skupiny od příštího roku a hlasové a video hovory do roku 2027.

Hlavní věc, která v této aktualizaci chybí, je však šifrování a implementace plného šifrování ve výchozím nastavení pro importované chaty. Ne všichni schválení poskytovatelé třetích stran využívají ochranu E2EE a s Meta, která se snaží udělat šifrování výchozím pro všechny své aplikace pro zasílání zpráv, zůstává to výzvou, kterou je třeba řešit.

Protože mezi různými novými požadavky EU jsou ustanovení, která činí právní povinností, že Meta neoslabí bezpečnost poskytovanou svým uživatelům. To by mohlo být matoucí při importu chatů, zatímco to také není snadný problém k vyřešení, protože vyžaduje akci od jiných poskytovatelů.

Možná tedy zajištění, že vaše chaty Meta a třetích stran zůstanou oddělené, bude mít další využití při rozlišování, které chaty jsou zabezpečené a které nemusí být. Ať tak či onak, je to další pokrok pro nástroje pro zasílání zpráv Meta, které jsou stále v procesu plné integrace napříč vlastními aplikacemi.

Zdroj: socialmediatoday.com

Zdroj: SOCIAL MEDIA NETWORK NEWS  

Zdroj: B2B NETWORK NEWS