Search
Close this search box.

Hyundai představuje na WSCE vizi chytrého města zaměřeného na člověka

Hyundai Motor Group představuje svou vizi chytrého města zaměřeného na člověka na veletrhu World Smart City Expo 2024 (WSCE) v Korejském mezinárodním výstavním centru (Kintex) v Jižní Koreji.

Vize představuje budoucnost, v níž jsou technologie harmonicky propojeny ve třech základních aspektech města: prostoru, mobilitě a energii.

World Smart City Expo 2024

WSCE byla zahájena v roce 2017 pod záštitou korejského ministerstva pro půdu, infrastrukturu a dopravu a ministerstva pro vědu a informační a komunikační technologie.

V loňském roce se ho zúčastnilo celkem 320 společností ze 70 zemí, které představily různá řešení pro města budoucnosti. Letos se budou konat různé zážitkové akce a výstavy pod heslem Lepší život je tady.

Expozice parku společnosti Hyundai Motor Group v zóně Energie a infrastruktura ztělesňuje její vizi chytrého města: místo, kde se lidé mohou procházet uprostřed bohaté zeleně a které odráží ideál města žijícího v souladu s přírodou. Prostřednictvím teleskopické konstrukce mohou návštěvníci nepřímo poznat design podzemního prostoru, jehož středobodem jsou funkce vybavené mobilitou, logistikou a energetickou infrastrukturou.

„Náš závazek přesahuje rámec mobility; snažíme se neustále inovovat, abychom zvýšili kvalitu života v různých aspektech našich měst,“ řekl Heung-Soo Kim, výkonný viceprezident a vedoucí kanceláře pro globální strategii (GSO). „Budeme i nadále využívat schopnosti celé skupiny k realizaci udržitelných inteligentních měst, která inspirují lidský pokrok v klíčových oblastech: prostor, mobilita a energie.“

Mezi exponáty patří platforma osobní mobility Dice (Digital Curated Experience), letoun nové generace S-A2, veřejný systém Space-Mobility a služba Shucle reagující na poptávku.

Dice je platforma osobní mobility, která poskytuje služby na míru prostřednictvím softwarové technologie optimalizované pro jednotlivce pomocí umělé inteligence (AI). Umožňuje pohlcující zážitek z cestování prostřednictvím třístranného displeje.

Letoun nové generace S-A2, představený na veletrhu CES 2024, je zařízení pro pokročilou leteckou mobilitu (AAM) schopné vertikálního vzletu a přistání. Dceřiná společnost skupiny Supernal vyvíjí letoun S-A2, který dokáže létat cestovní rychlostí 200 km/h ve výšce 400-500 metrů ve městě. Cílem společnosti je uvést letoun S-A2 na trh v roce 2028.

Veřejný systém Space-Mobility umožňuje neomezený pohyb komukoli, včetně osob s dopravními obtížemi. Poskytuje optimalizovaný prostor a sedadla přizpůsobená podmínkám uživatele a prostřednictvím pozemních řídicích funkcí podporuje pohodlný nástup a výstup vozíčkářů, mikromobilních zařízení, domácích zvířat a dalších osob.

Logistické zařízení pro mobilitu

City Pod je mezitím bezobslužné velké logistické mobilní zařízení. Je vybaveno automatickým systémem logistické klasifikace, který se ve všech fázích pohybuje organicky a aktivně. Využívá technologii vodíkové energie a očekává se, že bude mít rozmanité využití v každodenním životě a průmyslových areálech, včetně logistiky, veřejné dopravy, přepravy průmyslových surovin a odpadu a přepravy vodíkové energie.

Dále skupina plánuje vybudovat platformu inteligentního města, která hladce propojí řešení mobility a infrastrukturu. V souladu se strategickým směrem skupiny, kterým je transformace na softwarově orientovanou mobilitu, vybuduje městský ekosystém, v němž bude možné propojit a provozovat data a vytvořit tak pohodlnější a bezpečnější městské prostředí.

Skupina rovněž vydá filmový manifest, který srozumitelně vyjádří základní hodnoty, filozofii a účel jejího chytrého města. Uvádí, že film se zaměřuje na více než jen na technologie skupiny; oživuje hodnoty chytrého města, které se soustředí na lidskost a každodenní život lidí.

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS 

Zdroj: ICT NETWORK NEWS