Search
Close this search box.

Evoluce umělé inteligence v retailu: Konference odhalí nové horizonty nakupování.

Umělá inteligence je dnes jednou z nejdiskutovanějších technologií a její dopad na maloobchodní sektor je nepopiratelný. Na toto téma se dne 30.10.2024 v KC City v Praze uskuteční konference Retail in Detail: Digitech, pořádaná společností Blue Events. Otevře brány do světa AI a umožní setkání odborníků, kteří umělou inteligenci v rámci retailu prakticky aplikují.

Využitelnost AI

V posledních letech se umělá inteligence stala klíčovým prvkem mnoha obchodních strategií. Retailoví lídři používají AI stále více, například aby zlepšili zákaznickou zkušenost, optimalizovali zásobování a personalizovali své nabídky. Konference ukáže i konkrétní příklady úspěšných implementací AI pro zefektivnění provozní činnosti. Téma evoluce AI v retailu otevře Petr Zelenka, CTO Blindspot Solutions: „AI může být buď mocná zbraň, nebo drahý omyl,“ říká Zelenka. „Klíčové je, jak ji firmy uchopí.“ Jeho přednáška odhalí, jak mohou společnosti díky AI získat náskok nebo naopak promrhat své zdroje na nevhodné technologie.

Novinku s názvem Agentforce představí Jan Moravec ze Salesforce CZ. Agentforce je autonomní AI agent, který zjednodušuje pracovní procesy. Dokáže samostatně analyzovat data, přijímat rozhodnutí a realizovat komplexní úkoly bez lidského zásahu.

Konkurence

Umělá inteligence se může jevit jako konkurence pro některé zaměstnance, ale ve skutečnosti je jejím hlavním cílem posílit a doplnit lidské schopnosti. Petr Kavánek, CEO společnosti Quant, poukáže na to, že AI nenahradí schopné specialisty, ale naopak je učiní ještě efektivnějšími.

Digitalizace maloobchodu

Druhý blok programu konference nabídne praktický pohled na digitalizaci maloobchodu. Jaroslav Šufajzl z GRiT představí digitalizační platformy, které zefektivňují oběh dokladů v retailu a Jana Galvis Rivery přiblíží, jak Customer Data Platforms (CDP) pomáhají zlepšit péči o zákazníky a zvýšit výnosy. Petr Hirš a Ivo Brýdl z O2 Czech Republic názorně ukáží, jak AI pomáhá retailovým firmám lépe porozumět zákazníkům a zlepšit jejich zkušenost.

Jaká je budoucnost retailu s AI?

Konferenci završí panelová diskuse na téma Budoucnost retailu: Technologie ve službách personalizace a zlepšování zákaznického zážitku. Vzhledem k rychlému vývoji technologií se maloobchodníci musí připravit na stále složitější prostředí. Přední experti jako Jiřina Nedbálková z Komerční banky, David Pavlík z Rohlík Group, Petr Pokorný z IKEA a Luboš Rejchrt z Plaček Pet Product budou diskutovat o tom, jak automatizace a umělá inteligence promění způsob, jakým bude retail interagovat se zákazníky v budoucnosti.

Retail in Detail: Digitech je unikátní příležitostí pro všechny, kteří chtějí porozumět tomu, jak umělá inteligence mění maloobchodní odvětví. Cílem je poskytnout platformu pro otevřenou diskusi o výhodách a výzvách, které AI přináší, a inspirovat účastníky k novým myšlenkám a strategiím, které mohou implementovat ve svých organizacích.

Pro více informací navštivte tento odkaz.

Zdroj: ICT NETWORK NEWS