Search
Close this search box.

APEX day 3.0: Buďte inovativní

V moderním Hotelu Golf v Praze 5 se uskutečnila konference APEX day 3.0, tentokrát s podtitulem „Buďte inovativní”. Během akce proběhla řada zajímavých přednášek od odborníků v oblasti vývoje na APEX platformě. Pojďme na podrobnosti.

Historie

V roce 2015 uspořádala společnost APEX solutions s. r. o. první konferenci s názvem „Buďte chytří, vyvíjejte v APEXu“. Tato událost byla v komunitě APEX programátorů velkým úspěchem. Zúčastnilo se téměř 60 lidí, kterým přednášelo 12 předních odborníků z České republiky i zahraničí. Poté v roce 2016 následoval druhý ročník APEX day 2.0 s podtitulem „Buďte efektivní“, který zvýšil laťku na 80 účastníků.

APEX day 3.0: Buďte inovativní

V letošním roce se konference APEX day 3.0 zúčastnilo téměř 50 odborníků na Apex technologie. Konference se konala ve spolupráci se společností Oracle. Odborná konference nabídla přednášky odborníků nejen z České republiky, ale také z Polska a USA.

Ing. Kamil Schvarcz, jednatel společnosti APEX solutions s.r.o.

Konferenci uvedl jednatel společnosti APEX solutions s.r.o. Ing. Kamil Schvarcz. První přednáškovou část započal Piotr Kurzynoga, hlavní specialista na vývoj dat s důrazem na APEX, Autonomous DB, API integrace a architektury složitých řešení z polského Oracle, a v přednášce představil novinky z oblasti APEX technologií. Druhou přednáškou navázal Ing. Kamil Schvarcz a ukázal, co je nového v APEXU z pohledu cloudu.

Po krátké přestávce následoval další blok přednášek. Téma třetí přednášky bylo „Generované APEX aplikace”. Na toto téma přednášel Vladimír Opolský, IT programátor databázového týmu v ČSOB a.s. Další přednáškou s názvem „Template Components” pokračoval speciální host Ronny Weiss, vývojář v týmu Oracle APEX Development. Tento blok přednášek uzavřel vedoucí vývoje v APEX Solutions Adam Brentner, který ukázal jak na verzování APEX aplikací. Poté následoval oběd.

Vladimír Opolský, IT programátor databázového týmu v ČSOB a.s., přednáší na APEX day 3.0

První přednášku po obědě s názvem „PWA” měl opět CEO APEX solutions Ing. Kamil Schvarcz. Následoval OPEN Mic a Q&A s moderátory Ronny Weissem a Ing. Kamilem Schvarczem, kde byl prostor na dotazy od ostatních účastníků konference, stejně tak od organizátorů a vývojářů APEXu ze společnosti Oracle.

Závěrečný blok přednášek odstartoval René Santoris, Senior PL/SQL developer v APEX Solutions, s přednáškou „REST a microservices”. V poslední přednášce Piotr Kurzynoga představil možnosti nasazení APEXu s umělou inteligencí (AI). Poté jednatel APEX solutions uzavřel závěrečným slovem konferenční část programu.

Na úplný závěr konferenčního dne pořadatel připravil afterparty s bohatým občerstvením a otevřeným barem. Ta proběhla formou volné zábavy.

Zdroj: ICT NETWORK NEWS