Search
Close this search box.

Digitálně lze vyřídit sociální dávky na 56 poštách

Česká pošta a Úřad práce ČR spustily v polovině tohoto roku pilotní projekt, kdy si občané mohou podat žádost o rodičovský příspěvek, přídavek na dítě nebo příspěvek na bydlení na 51 poštách. Od pondělí 14. října přibývá dalších pět poboček, kde je možné vyřizovat digitalizované sociální dávky.

„V aktuální vlně se jedná o rozšíření možnosti využít vybraných služeb Úřadu práce v pěti lokalitách, kde není pobočka Úřadu práce. Klienti tak nemusí do nejbližšího města s úřadem práce, digitalizované sociální dávky mohou vyřídit přímo na poště,“ říká Martina Ivanová, ředitelka pobočkové sítě České pošty.

Pracovníci České pošty zájemcům pomáhají podat on-line žádost v rámci Klientské zóny Jenda, konkrétně jde o žádosti o rodičovský příspěvek, přídavek na dítě nebo příspěvek na bydlení. Pilotní ověření této vzájemné spolupráce se rozběhlo 3. června v Liberci a následně od 1. července na dalších 50 pobočkách České pošty v Ústeckém a Libereckém kraji a Kraji Vysočina.

„Pobočky České pošty slouží jako tzv. „chytré podatelny“. Poradenství, schvalování i výplatu dávek i dále zajišťuje Úřad práce ČR,“ doplňuje generální ředitel Úřadu práce Daniel Krištof.

Pilotní projekt slouží primárně k otestování, zda jsou vybrané pošty schopny personálně a časově zvládnout tuto agendu, zda IT systémy obou entit fungují bez problémů a jaký je potenciál pro rozšíření služby na další pobočky.

TZ

Zdroj: eGOVERNMENT.NEWS  

​ 

Zdroj: B2B NETWORK NEWS