Search
Close this search box.

IndiGo přechází na cloud

Indická letecká společnost IndiGo dokončila svůj program migrace do cloudu. Společnost přesunula všechny své pracovní zátěže do cloudu za méně než 18 měsíců a nyní uzavřela svá datová centra.

Podle společnosti migrace poskytla letecké společnosti větší škálovatelnost a přístup k moderním technologiím. Využívá pokročilé cloudové technologie včetně umělé inteligence, strojového učení a datové analytiky k podpoře svých služeb.

Neetan Chopra, hlavní digitální a informační ředitel IndiGo, uvedl: „Iniciativa migrace do cloudu společnosti IndiGo nás postavila na rychlou dráhu naší cesty digitální transformace. Stanovili jsme si náročný časový plán pro úplný přechod do cloudu a uzavření našich datových center a jsme hrdí na to, že jsme tento cíl dosáhli včas.“

„Tento krok nejen zvyšuje naši agilitu a inovaci, ale také posiluje naši schopnost poskytovat větší hodnotu našim zákazníkům prostřednictvím rychlejších, spolehlivějších a škálovatelnějších služeb, což zajišťuje vynikající zážitek na rychle se vyvíjejícím trhu.“

Společnost veřejně neuvedla, ke kterému poskytovateli cloudu migrovala, ale dříve spolupracovala s Google Cloud na svém AI-enabled chatbotu 6Eskai.

IndiGo provozuje flotilu více než 350 letadel, která denně obsluhuje přibližně 2 000 letů. Letecká společnost byla dříve zákazníkem STT GDC podle případové studie zveřejněné v roce 2022. Tato případová studie uvádí, že IndiGo využívala STT GDC India k hostování svých primárních a záložních míst, včetně potřebné infrastruktury pro napájení a chlazení. STT GDC India provozuje datová centra v Ahmedabádu, Bengalúru, Čennaí, Dillí, Hajdarábádu, Kalkatě, Bombaji, Noidě a Puně. Která zařízení byla dříve používána IndiGo, nebylo sdíleno.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: CLOUD & BACKUP NETWORK NEWS 

Zdroj: ICT NETWORK NEWS