Search
Close this search box.

Telehouse otevírá páté datové centrum ve Frankfurtu

Telehouse spustil a plně pronajal své páté datové centrum ve svém kampusu ve Frankfurtu.

Nejnovější datové centrum, známé jako budova M, přidává 4,5 MW kapacity IT a bylo otevřeno v říjnu. Během dvou měsíců poté Telehouse plně pronajal kapacitu v zařízení.

Budova M přidala do kampusu 2 200 m2 prostoru datového centra na třech podlažích, čímž se jeho celková plocha zvýšila na 50 000 m2. Telehouse již v místě zvažuje další expanzi.

Odpadní teplo generované všemi budovami v areálu bude využito pro zásobování blízké obytné oblasti. Areál bude schopen pokrýt přibližně 60 procent spotřeby energie komunity zajištěním vytápění a bude využívat pouze přibližně 2 procenta odpadního tepla společnosti Telehouse.

Zbytek tepla bude dodáván do sítě dálkového vytápění z kogenerační elektrárny frankfurtské energetické společnosti Manova.

„Je pro nás obzvláště důležité, abychom v zájmu našich zákazníků byli schopni spojit efektivitu, výkon a bezpečnost s příspěvkem k ochraně životního prostředí,” řekl Dr. Béla Waldhauser, výkonný ředitel Telehouse Deutschland.

„Tímto způsobem přebíráme odpovědnost jak lokálně, tak globálně.”

Telehouse spustil datové centrum v Paříži ve Francii v říjnu 2023. Tentýž měsíc společnost sdílela plány na rozšíření svého zařízení South v Londýně.

Telehouse, vlastněný KDDI, získal tři datová centra v kanadském Torontu od Allied Properties v červnu 2023. Telehouse byl založen v roce 1998 a má datová centra v Londýně, Frankfurtu, Istanbulu, Paříži, Marseille, Hong Kongu, Pekingu, Šanghaji, Singapuru, Tokio, Bangkok, Los Angeles, New York a Toronto.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

TECHNOLOGY FORUM 2024

Technology Forum 2024 se bude konat 6.11.2024 v Praze. Témata se budou věnovat nejen umělé inteligenci a automatizaci, ale také novým technologiím, které mají potenciál

Číst dále »